Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Bu Ming - aandacht voor je levensweg

Bu Ming kunnen je vertalen als het voeden van je bestemming. Het gaat over wie je bent en je levensweg. Bu Ming is gerelateerd aan het daoistische principe "wu wei"; een levenshouding waarbij je levenspad zich als vanzelf ontvouwd. Het geeft je een gevoel van geluk. De dingen die belangrijk voor je zijn kwamen als vanzelf op je pad. Typisch voor je levensbestemming is dat deze zich niet door rede laat dwingen. Probeer je dat wel te doen dan gaat je leven dwars liggen.
Tekenen daarvan zijn een gevoel van sleur, depressie, je niet gelukkig voelen. Het kan dan zinvol zijn goed bij je eigen gevoel te komen, en te voelen wat je echt wil in het leven.

Bu Ming en een kinderwens

Als je vrouwen die niet meteen zwanger raken vraagt wat hun diepste wens is, krijg je 9 van de 10 keer als antwoord: moeder worden. Moederschap is de gemeenschappelijke bestemming van vrouwen. Het is dus wel een onderdeel van je bestemming maar als het goed is niet de enige.

Een belangrijk gegeven van wu wei is dat het vanzelf moet gaan: je kunt het niet afdwingen. Misschien is een andere levensbestemming op dat moment wel veel belangrijker voor je? Bij een kinderwens kan het dus zeker zinvol zijn ook naar andere aspecten van je leven te kijken. In de praktijk zie ik ook steeds dat het lukt zodra je de kinderwens los kunt laten.


Bij Zhong Long maken we gebruik van: