Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Kruidengeneeswijze

Bij kruidengeneeswijze (ook wel fytotherapie genoemd) maken we gebruik van combinaties van kruiden. Voor het gemak zeggen we kruiden, maar voor een klein deel gebruiken we soms ook mineralen of substanties van dierlijke oorsprong. Een klein aantal van de kruiden die we gebruiken kennen we uit de keuken: kaneel, gember, venkel, etc., maar de meeste kruiden zijn uitheems.

Met westers onderzoek is van een aantal kruidencombinaties aangetoond dat de combinatie van kruiden veel effectiever is dan de kruiden afzonderlijk. Het systeem van de chinese geneeswijze is heel goed in staat de werking van dergelijke kruiden combinaties te beschrijven. De kruiden die wij voorschrijven voldoen allemaal aan stricte regels. Klik voor meer details over de veiligheid van kruiden.

Behandeling met kruiden is uitermate effectief voor chronische aandoeningen. In China wordt 70 % van de patienten met kruiden behandeld.

Bij Zhong Long werken we met kruiden in poeder vorm en in vloeibare vorm. Voor het behandelen van huidklachten werken we bij voorkeur met ruwe kruiden. Deze zijn door de bereidingswijze namelijk effectiever als kruiden in poeder vorm. Wij hebben als een van de weinige TCM praktijken in Nederland een eigen voorraad ruwe kruiden. Hierdoor kunnen we de kosten voor ruwe kruiden laag houden.
Ook hebben we apparatuur om de ruwe kruiden in een gemakkelijke vorm voor u klaar te maken.

Bij Zhong Long maken we gebruik van: