Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Bewegen en sporten

Voor een goede gezondheid is voldoende sportief bewegen belangrijk: Je lichaam kan alleen goed functioneren als je het regelmatig oefent en uitdaagt om de grenzen te verleggen. Wat je daarvoor kan doen, en met welke intensiteit hangt af van je specifieke situatie:
Als je al weinig energie hebt en je put jezelf uit door te intensief te sporten wordt de situatie erger.
Als je af wilt vallen en je beweegt te weinig of niet lang genoeg achter elkaar dan werkt het niet.
Het is dus belangrijk die sportive activiteit te kiezen die het beste bij uw situatie past. Vraag tijdens een consult gerust om advies. Daarnaast kan het ook moeilijk zijn om jezelf er toe zetten om te gaan bewegen of sporten. Soms is het handig om daarvoor een stok achter de deur te hebben. Elke donderdagochtend 9:30 wandelen we een uur in het Philips de Jongh park (Eindhoven). Wilt u meedoen? Bel of mail de praktijk voor meer informatie.

Voedings- en trainingsadvies

Door mijn opleiding en ervaring als sportklimtrainster ben ik ook in staat sporters te begeleiden op trainings- en voedingsgebied. Chinese geneeskunde en voedingsleer heeft een bijzondere kijk op sportieve prestatie. Het is namelijk niet alleen belangrijk prestatie te bevorderen. Voor een optimale prestatie is herstel na training/wedstrijd en het voorkomen van blessures minstens zo belangrijk.

Bij Zhong Long maken we gebruik van: