Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Een nieuwe kookketel en verpakkingsmachine voor Zhong Long

Als u wel eens in onze praktijk komt, dan heeft u de kast met ruwe kruiden al gezien. Sinds deze maand (aug 2009) hebben we als een van de eerste praktijken in Nederland hogedruk kookketel (rechts)en verpakkingsmachine (links) ook een hoge druk kookketel en een verpakkingsmachine in de praktijk. Het mengen van kruiden is erg arbeidsintensief, en het maken van kruidenthee bij u thuis is een hele klus, waarbij de juiste werking van de kruidenthee nogal af kan hangen van de manier waarop hij bereid is.
Door het koken in de praktijk te doen worden zowel het gebruik als de levering van ruwe kruiden veel makkelijker. U hoeft het alleen warm te maken en op te drinken. Door de luchtdichte verpakking is het bovendien lange tijd houdbaar zonder kwaliteitsverlies.
Een ander voordeel is dat door de kruiden in een hoge druk ketel te koken, er meer werkzame stoffen geëxtraheerd worden; de temperatuur is namelijk hoger. De kruidenthee werkt hierdoor dus beter. Bovendien blijven de vluchtige stoffen beter behouden, waardoor een aantal formules ook beter werken.

Waarom ruwe kruiden beter werken

De chinese literatuur beschrijft de werking van kruiden als deze bereid zijn als kruidenthee. Het bereiden hiervan was lastig en tijdrovend. Bovendien zijn dergelijke kruidenthee's vaak niet erg lekker. Om die reden worden tegenwoordig vooral granulaat of hydrofiel concentraten (oplossingen in alcohol en water) gebruikt. Het nadeel hiervan is echter dat kruiden niet samen gekookt zijn waardoor ze onderling geen interactie aangaan. Om die reden zal een granulaat of hydrofiel concentraat vaak minder goed werken. De eerste ervaringen met ruwe kruiden zijn erg goed. Een aantal aandoeningen waarvoor je met gegranuleerde kruiden maanden bezig bent, zijn met kruidenthee in een maand voor elkaar. Dat geldt zeker voor complexe aandoeningen als huidziekten.

De prijs van ruwe kruiden

De prijs van behandeling met kruidengeneeswijze is natuurlijk allereerst afhankelijk van de hoeveelheid kruiden die per dag ingenomen moet worden. Deze hangt vooral af van de ernst van de situatie, en ligt tussen de 30 en 210 gram. Granulaat wordt meestal voorgeschreven met 6 gr per dag. De fabrikant van deze granulaten geeft aan dat de sterkte hiervan overeenkomt met 36 gram ruwe kruiden. Als ruwe kruiden en granulaten in een vergelijkbare dosering gebruikt zouden worden dan zijn de kosten vergelijkbaar.

Informatie over praktijk en behandeling

Tarieven
Voorwaarden
Contactinformatie
Vaak gestelde vragen
Links
Sitemap

Nieuws over de praktijk

Nieuwe site over Chinese kruidengeneeskunde
Een bloedanalyse apparaat voor Zhong Long
Een kookketel voor Zhong Long